,

Visszhang a távolból – 3. rész

Kedves Tanítványok, Kedves Olvasók!

Írok még a 2023-as évről, bár általánosságban szeretnék a Kung Fu-ról, a Wing Tsun-ról és az egyesület jövőjéről írni, hogy milyen perspektívát látok magam előtt, az EBMAS-al és az oktatással kapcsolatban, bár az igazsághoz hozzátartozik az is, hogy a jóga, a saját testsúlyos edzés és a Kick-box is ugyanúgy hozzájárult a személyiségem és a pályafutásom alakulásához.
Az utóbbi években a jóga volt az, ami teljesen beszippantott és segítette a lelki és spirituális fejlődésemet.
Elvégeztem két oktatói tanfolyamot, ahol kiváló embereket ismertem meg, nagyszerű oktatókat, úgy, mint Diószegi Ádám, Czvikli Zsuzsi, Kósa Zoé.
Elhintették lényemben azt a magot, ami azóta kicsírázott, szépen fejlődik és törekszik a fény felé…
2024-től szeretnék rendszeresen, legalább heti egyszer jógaórákat is tartani, ahol speciális módon, a saját stílusomat kifejezve szeretnék a jógával foglalkozni. Aki az utóbbi években részt vett valamelyik kungfu órámon, az jól tudja, hogy nálam a kungfu amúgy is eggyé vált a jógával. Alapos bemelegítés, a speciális nyújtásaim, funkcionális erősítő gyakorlatok, az vázizomzat erősítése, alkalmazott harci és szituációs gyakorlatok fémjelzik óráimat.
A Wing Tsun szempontjából az utóbbi években két személy volt/van rám nagy hatással: Az egyik Sifu Emin Boztepe, a másik Sifu Alex Richter
– Sifu Emin Boztepe-vel régóta igen jó viszonyt ápolok, valóban ő a Kung Fu-ban olyan, mint ha az apám lenne. Szeretném a jövőben ezt a gyakorlatias Wing Tsun vonalat tovább vinni , amellett szeretném szélesíteni a perspektívát és mélyebb tudásra szert tenni.
– Sifu Alex Richter egy teljesen más személyiség, más stílusú Wing Tsunnal, viszont rengeteget tanulmányoztam az oktatási tematikáját és arra jutottam, hogy van mit tőle tanulnom! Annak nagyon örülök, hogy 2023 májusában végre volt alkalmam személyesen is találkozni vele és néhány tanítványával. Minden szempontból pozitívan sikerült ez a találkozó és szeretném a jövőben is folytatni ezt az együttműködést. Ezúton is köszönet Sifu Kovács Eszternek & Sifu Kovács Milánnak a szívélyes fogadtatásért és vendéglátásért! Tervezem majd a jövőben, hogy csatlakozom az egyik Sifu Alex által szervezett hongkongi Wing Tsun túrához, valamint hogy meglátogatom a „CityWingTsun”-t a New Yorki központjában.
A következő néhány évben az a tervem, hogy ezeket az általam esszenciálisnak tartott elemeket összeolvasztom és valami egészen különlegeset hozok létre belőle. Életemet az oktatásnak szentelemm, ha szereted a harcművészeteket, különösen a Wing Tsun-t, vagy érdeklődsz a spiritualitás és a jóga iránt, gyere és csatlakozz az óráimhoz!

„I was baptized in enternal fire.”