Kedves Tanítványok, Kedves Olvasók!

Írok még a 2023-as évről, bár általánosságban szeretnék a Kung Fu-ról, a Wing Tsun-ról és az egyesület jövőjéről írni, hogy milyen perspektívát látok magam előtt, az EBMAS-al és az oktatással kapcsolatban, bár az igazsághoz hozzátartozik az is, hogy a jóga, a saját testsúlyos edzés és a Kick-box is ugyanúgy hozzájárult a személyiségem és a pályafutásom alakulásához.
Az utóbbi években a jóga volt az, ami teljesen beszippantott és segítette a lelki és spirituális fejlődésemet.
Elvégeztem két oktatói tanfolyamot, ahol kiváló embereket ismertem meg, nagyszerű oktatókat, úgy, mint Diószegi Ádám, Czvikli Zsuzsi, Kósa Zoé.
Elhintették lényemben azt a magot, ami azóta kicsírázott, szépen fejlődik és törekszik a fény felé…
2024-től szeretnék rendszeresen, legalább heti egyszer jógaórákat is tartani, ahol speciális módon, a saját stílusomat kifejezve szeretnék a jógával foglalkozni. Aki az utóbbi években részt vett valamelyik kungfu órámon, az jól tudja, hogy nálam a kungfu amúgy is eggyé vált a jógával. Alapos bemelegítés, a speciális nyújtásaim, funkcionális erősítő gyakorlatok, az vázizomzat erősítése, alkalmazott harci és szituációs gyakorlatok fémjelzik óráimat.
A Wing Tsun szempontjából az utóbbi években két személy volt/van rám nagy hatással: Az egyik Sifu Emin Boztepe, a másik Sifu Alex Richter
– Sifu Emin Boztepe-vel régóta igen jó viszonyt ápolok, valóban ő a Kung Fu-ban olyan, mint ha az apám lenne. Szeretném a jövőben ezt a gyakorlatias Wing Tsun vonalat tovább vinni , amellett szeretném szélesíteni a perspektívát és mélyebb tudásra szert tenni.
– Sifu Alex Richter egy teljesen más személyiség, más stílusú Wing Tsunnal, viszont rengeteget tanulmányoztam az oktatási tematikáját és arra jutottam, hogy van mit tőle tanulnom! Annak nagyon örülök, hogy 2023 májusában végre volt alkalmam személyesen is találkozni vele és néhány tanítványával. Minden szempontból pozitívan sikerült ez a találkozó és szeretném a jövőben is folytatni ezt az együttműködést. Ezúton is köszönet Sifu Kovács Eszternek & Sifu Kovács Milánnak a szívélyes fogadtatásért és vendéglátásért! Tervezem majd a jövőben, hogy csatlakozom az egyik Sifu Alex által szervezett hongkongi Wing Tsun túrához, valamint hogy meglátogatom a „CityWingTsun”-t a New Yorki központjában.
A következő néhány évben az a tervem, hogy ezeket az általam esszenciálisnak tartott elemeket összeolvasztom és valami egészen különlegeset hozok létre belőle. Életemet az oktatásnak szentelemm, ha szereted a harcművészeteket, különösen a Wing Tsun-t, vagy érdeklődsz a spiritualitás és a jóga iránt, gyere és csatlakozz az óráimhoz!

„I was baptized in enternal fire.”

Kedves Tanítványok, Kedves Olvasók!

A 2023-as év első felében mélyrehatóan foglalkoztam a jógával, ahogy azt ki is fejtettem a blogbejegyzés első részében. Elvégeztem a YogaFlow – fasciális alapokon című képzést és sikerült is elmélyednem még jobban a jóga világában.

A Wing Tsun és a Calisthenics mellett szeretném a jógát is magasszinten művelni, fejleszteni, oktatni és a fenti három témakört egyesíteni az oktatási tematikámban. Czvikli Zsuzsira példaképként tekintek, ezúttal is sokat tanultam tőle, részletesen a jóga mellett sok más témakörről.

Bővítettem az anatómia tudásomat, tanulmányoztuk a fasciális láncolatokat, arra építve foglalkoztunk az SMR hengerrel, annak alkalmazhatóságával a különböző izomcsoportok nyújtására, az izomcsomók feloldására és a sérült izomrostok regenerációjára. Szívből ajánlom mindenkinek kiegészítő módszerként, harcművészeti és erőnléti edzésekhez. A tanítványaimnak is előszeretettel oktatom.

A következő évben, ha minden jól megy, szeretném Zsuzsinál elvégezni a manuálterápiás képzését, úgy érzem, sokat fogok ott tanulni. A jóga az egyik olyan dolog az életemben, amiben igazán örömömet lelem. Az utóbbi időben intenzíven volt lehetőségem foglalkozni a Kumite-vel és a saját testsúlyos edzéssel, sokat fejlődtem és sok technikát, edzési módszert átgondoltam, a következő bejegyzésben erről fogok írni.

Ezúton kívánok minden olvasómnak, tanítványomnak és az EBMAS világszervezet minden tagjának kellemes karácsonyi ünnepeket és boldog új évet!


Alig várom, hogy újra a tanítványaim körében lehessek, nagyon hiányoztok!

Kedves Tanítványok, Kedves Olvasók!

A 2023-as év rendhagyóra sikerült, több szempontból nézve. Az év eleje egy téli edzőtáborral indult a Börzsönyben, mely az elmúlt 6 évben már hagyománnyá vált. (2016-ban volt az első, de a Covid miatt egy év kimaradt).

A tavaszi tagfelvételnél megnövekedett létszámot és az évek óta kialakult átlag létszámot sikerült megtartani. Örülök, hogy hosszú évek kitartó munkájával sikerült egy ilyen stabil és erős sportszervezetet felépíteni. A jövőben is ezt a színvonalat és szakmai precizitást szeretném folytatni, továbbfejleszteni, valamint kiszélesíteni a spektrumot.

A 2023-as év rendkívül zűrös volt számomra, ha lehet ilyet mondani, életem egyik legnehezebb éve volt, viszont amennyi időm, lelki erőm és fókuszom volt rá, a Calisthenics-et és a jógát kiemelt módon fejlesztettem a Wing Tsun Kuen mellett.

A YogaFlow-ból egy képzést is sikeresen elvégeztem, hála érte Czvikli Zsuzsinak!

Ismét eljött az ideje annak, hogy Budapesten egy újabb Sifu Emin Boztepe szeminárium megszervezésére legyen lehetőség. Immáron 3 éve annak, hogy utoljára Sifu Emint Budapesten fogadtuk, szemináriumot szerveztünk, vizsgákkal egybekötve és összejött a magyarországi és környékbeli országokból az EBMAS tanítványok színe-java! Sajnos a pandémia alatt nem volt lehetőségünk ilyen események szervezésére, sőt az egyesületi élet és nagyon leminimalizálódott 2020- ban és 2021-ben!

-Az idei szeminárium tartalmasra fog sikerülni, ugyanis lesz haladó kurzus és tanulói kurzus egyaránt. Valamint szervezünk közös szabadidős programot Emin Sifuval és a tanítványokkal és közös vacsorát is! Az első nap inkább a mestereké, instruktoroké és a haladó tanítványoké lesz. Zártkörű haladó tanfolyam keretein belül fogjuk górcső alá venni a Wing Tsun Kuen leghaladóbb technikáit, ugymint a Muk Yang Chong, a Biu Tze és az EBMAS program 1-2-3. technikusi szintjeinek tematikája.

-A második napon tanulói kurzus lesz, ahol az 1-12. tanulófokozat EBMAS programja lesz terítéken, kiegészítve azokkal a dolgokkal, amiket a tanítványok kérdeznek. Minden bizonnyal lesz antigrappling program és néhány olyan kiegészítés, amit az EBMAS vizsgaprogrammal kapcsolatban fogok kérdezni! Mindezt vizsgák fogják zárni, ahol két tanítványom is vizsgázik 2. mesterfokozatra és 1.mesterfokozatra fog vizsgázni az első olyan női tanítványom, aki eddig eljutott!

Ha érdeklődsz, illetve szeretnél részt venni a szemináriumon, emailben vagy telefonon szívesen válaszolok bármilyen jellegű kérdésre!

Tel.: +36707755674

Email: [email protected]

Ebben a bejegyzésben az utazásunk célját, magát az edzőtábort fogom leírni és az azzal kapcsolatos tapasztalatainkat!

Jómagam is nagyon sokat tanultam, tapasztaltam és fejlődtem ebben az intenzív három napban és komoly izomlázam volt már akkor is és még utána kb. egy hétig! Azzal is tisztában vagyok, hogy egy intenzív edzőtáborban, továbbképzésben a folyamatos magas fokú figyelem és maga az a tény, hogy próbálsz mindent megfigyelni, megérteni és elsajátítani, az mentálisan igencsak igénybe vesz, e melllé pedig a fizikai fáradság, az izmok fáradsága tesz teljessé egy edzőtábort vagy szemináriumot! Maga ez a mentális-fizikai igénybevétel teszi lehetővé azt a fejlődést, amit mással nem lehet elérni!

Az első nap nagyon sokat beszélgettünk Emin Sifuval és gyakoroltunk az EBMAS tanulói program végét. Kitértünk a 10, 11. tanulófokozat szituációs gyakorlataira, amit a következő nap folytattunk!

A második napon találkozunk egy nagyon kedves, tisztelettudó török sráccal, akit Mehmednek hívtak. 10.tanulófokozata volt, ahhoz képest igencsak harcias és technikailag is bizonyos szempontból elég képzett volt! Annyit érdemes megemlítenem, hogy a török tanítványok nincsenek túl fokozatozva és ahogy láttam, kemény fogják őket és szigorú hierarchikus rendszerben vannak, harc szempontjából pedig elég jól megállják a helyüket! Gyakoroltunk mindannyian elég sokat Mehmeddel, folyamatos szabad küzdelem volt megállás nélkül és a végén csináltunk egy közös több támadós szituációs gyakorlatot!

Kedves Olvasóim,

Hónapok óta edzettem magam fizikailag, képeztem magam minden lehetséges módon és készültem mentálisan is a nagy utazásra!
Szeptember közepén vált lehetővé az utazás, négy tanítványommal látogattuk meg Dai-Sifu Emin Boztepe-t Baglicában, Törökországban, a szülőfalujában, ahová nemrégiben az EBMAS világszövetség egyik központja került.
A pandémia óta Sifu Emin nem utazott és nem tartott szemináriumokat, mint ahogy azt előtte 19 évig megszoktuk!
Helyette ő várta Baglicában az EBMAS tanítványokat, szerte a világból, májustól-októberig, havi egy-egy három napos edzőtábor keretein belül!
Először, május-júniusban körvonalazódott, hogy szeretném meglátogatni Emin Sifut és órákat venni tőle, tovább fejlődni és a Chi-gerk, fabábú szekciókat gyakoroljam, illetve befejezzem a maradék eddig meg nem tanult szekciót! Augusztust beszéltünk meg és kezdtem el szervezni, de végül más utazások, nyaralás, illetve az idő szűke miatt végül a szeptember mellett tettem le a voksom és azt az időpontot találtam a legmegfelelőbbnek! (Utólag nagyon örülök, hogy ezt a döntést hoztam meg!)

A következő bejegyzésben írok egy bővebb fogalmazást az utazásunk kapcsán és a szemináriumon tapasztaltakról!
Múlt héten épségben hazatértünk, egyelőre az eredményeinket foglalnám össze:

  • Sikeresen levizsgáztam Dai-Sifu Emin Boztepe előtt a Wing Tsun Kuen 4.mesterfokozatára!
  • Két tanítványom, Péter és Józsi Sihingek sikeresen levizsgáztak 1.mesterfokozatra, így már összesen három mester tanítványom van!
  • Árpád, a magántanítványom sikeresen levizsgázott 11.tanulófokozatra!

 

Szép napot mindenkinek!

Tasnádi Péterrel beszélgettünk ma a magyarországi küzdősportok helyzetéről, jövőjéről és az áprilisban megrendezésre kerülő

„Spártai gladiátorok éjszakája”

című gálájáról, ahol természetesen VIP vendégekként leszünk jelen!

Múlt héten véget ért a III. Téli edzőtáborunk, amit jó szokásunk szerint egy nagyon szép és varázslatos helyen, a Börzsöny lábánál, Királyréten szerveztünk meg. Read more

Egy hét múlva megrendezésre kerül Dai-sifu Emin Boztepe következő szemináriuma! Read more

Dai-Sifu Emin és jómagam szívesen látjuk a jelentkezni kívánó tanítványokat és instruktorokat az EBMAS Magyarországi szervezetébe! Read more