Ebben a bejegyzésben az utazásunk célját, magát az edzőtábort fogom leírni és az azzal kapcsolatos tapasztalatainkat!

Jómagam is nagyon sokat tanultam, tapasztaltam és fejlődtem ebben az intenzív három napban és komoly izomlázam volt már akkor is és még utána kb. egy hétig! Azzal is tisztában vagyok, hogy egy intenzív edzőtáborban, továbbképzésben a folyamatos magas fokú figyelem és maga az a tény, hogy próbálsz mindent megfigyelni, megérteni és elsajátítani, az mentálisan igencsak igénybe vesz, e melllé pedig a fizikai fáradság, az izmok fáradsága tesz teljessé egy edzőtábort vagy szemináriumot! Maga ez a mentális-fizikai igénybevétel teszi lehetővé azt a fejlődést, amit mással nem lehet elérni!

Az első nap nagyon sokat beszélgettünk Emin Sifuval és gyakoroltunk az EBMAS tanulói program végét. Kitértünk a 10, 11. tanulófokozat szituációs gyakorlataira, amit a következő nap folytattunk!

A második napon találkozunk egy nagyon kedves, tisztelettudó török sráccal, akit Mehmednek hívtak. 10.tanulófokozata volt, ahhoz képest igencsak harcias és technikailag is bizonyos szempontból elég képzett volt! Annyit érdemes megemlítenem, hogy a török tanítványok nincsenek túl fokozatozva és ahogy láttam, kemény fogják őket és szigorú hierarchikus rendszerben vannak, harc szempontjából pedig elég jól megállják a helyüket! Gyakoroltunk mindannyian elég sokat Mehmeddel, folyamatos szabad küzdelem volt megállás nélkül és a végén csináltunk egy közös több támadós szituációs gyakorlatot!

Kedves Olvasóim,

Hónapok óta edzettem magam fizikailag, képeztem magam minden lehetséges módon és készültem mentálisan is a nagy utazásra!
Szeptember közepén vált lehetővé az utazás, négy tanítványommal látogattuk meg Dai-Sifu Emin Boztepe-t Baglicában, Törökországban, a szülőfalujában, ahová nemrégiben az EBMAS világszövetség egyik központja került.
A pandémia óta Sifu Emin nem utazott és nem tartott szemináriumokat, mint ahogy azt előtte 19 évig megszoktuk!
Helyette ő várta Baglicában az EBMAS tanítványokat, szerte a világból, májustól-októberig, havi egy-egy három napos edzőtábor keretein belül!
Először, május-júniusban körvonalazódott, hogy szeretném meglátogatni Emin Sifut és órákat venni tőle, tovább fejlődni és a Chi-gerk, fabábú szekciókat gyakoroljam, illetve befejezzem a maradék eddig meg nem tanult szekciót! Augusztust beszéltünk meg és kezdtem el szervezni, de végül más utazások, nyaralás, illetve az idő szűke miatt végül a szeptember mellett tettem le a voksom és azt az időpontot találtam a legmegfelelőbbnek! (Utólag nagyon örülök, hogy ezt a döntést hoztam meg!)

A következő bejegyzésben írok egy bővebb fogalmazást az utazásunk kapcsán és a szemináriumon tapasztaltakról!
Múlt héten épségben hazatértünk, egyelőre az eredményeinket foglalnám össze:

  • Sikeresen levizsgáztam Dai-Sifu Emin Boztepe előtt a Wing Tsun Kuen 4.mesterfokozatára!
  • Két tanítványom, Péter és Józsi Sihingek sikeresen levizsgáztak 1.mesterfokozatra, így már összesen három mester tanítványom van!
  • Árpád, a magántanítványom sikeresen levizsgázott 11.tanulófokozatra!

 

Szép napot mindenkinek!

Tasnádi Péterrel beszélgettünk ma a magyarországi küzdősportok helyzetéről, jövőjéről és az áprilisban megrendezésre kerülő

„Spártai gladiátorok éjszakája”

című gálájáról, ahol természetesen VIP vendégekként leszünk jelen!

Múlt héten véget ért a III. Téli edzőtáborunk, amit jó szokásunk szerint egy nagyon szép és varázslatos helyen, a Börzsöny lábánál, Királyréten szerveztünk meg. Read more