,

Visszhang a távolból – 2. rész

Kedves Tanítványok, Kedves Olvasók!

A 2023-as év első felében mélyrehatóan foglalkoztam a jógával, ahogy azt ki is fejtettem a blogbejegyzés első részében. Elvégeztem a YogaFlow – fasciális alapokon című képzést és sikerült is elmélyednem még jobban a jóga világában.

A Wing Tsun és a Calisthenics mellett szeretném a jógát is magasszinten művelni, fejleszteni, oktatni és a fenti három témakört egyesíteni az oktatási tematikámban. Czvikli Zsuzsira példaképként tekintek, ezúttal is sokat tanultam tőle, részletesen a jóga mellett sok más témakörről.

Bővítettem az anatómia tudásomat, tanulmányoztuk a fasciális láncolatokat, arra építve foglalkoztunk az SMR hengerrel, annak alkalmazhatóságával a különböző izomcsoportok nyújtására, az izomcsomók feloldására és a sérült izomrostok regenerációjára. Szívből ajánlom mindenkinek kiegészítő módszerként, harcművészeti és erőnléti edzésekhez. A tanítványaimnak is előszeretettel oktatom.

A következő évben, ha minden jól megy, szeretném Zsuzsinál elvégezni a manuálterápiás képzését, úgy érzem, sokat fogok ott tanulni. A jóga az egyik olyan dolog az életemben, amiben igazán örömömet lelem. Az utóbbi időben intenzíven volt lehetőségem foglalkozni a Kumite-vel és a saját testsúlyos edzéssel, sokat fejlődtem és sok technikát, edzési módszert átgondoltam, a következő bejegyzésben erről fogok írni.

Ezúton kívánok minden olvasómnak, tanítványomnak és az EBMAS világszervezet minden tagjának kellemes karácsonyi ünnepeket és boldog új évet!


Alig várom, hogy újra a tanítványaim körében lehessek, nagyon hiányoztok!