Kedves Tanítványok, Kedves Olvasók!

A 2023-as év első felében mélyrehatóan foglalkoztam a jógával, ahogy azt ki is fejtettem a blogbejegyzés első részében. Elvégeztem a YogaFlow – fasciális alapokon című képzést és sikerült is elmélyednem még jobban a jóga világában.

A Wing Tsun és a Calisthenics mellett szeretném a jógát is magasszinten művelni, fejleszteni, oktatni és a fenti három témakört egyesíteni az oktatási tematikámban. Czvikli Zsuzsira példaképként tekintek, ezúttal is sokat tanultam tőle, részletesen a jóga mellett sok más témakörről.

Bővítettem az anatómia tudásomat, tanulmányoztuk a fasciális láncolatokat, arra építve foglalkoztunk az SMR hengerrel, annak alkalmazhatóságával a különböző izomcsoportok nyújtására, az izomcsomók feloldására és a sérült izomrostok regenerációjára. Szívből ajánlom mindenkinek kiegészítő módszerként, harcművészeti és erőnléti edzésekhez. A tanítványaimnak is előszeretettel oktatom.

A következő évben, ha minden jól megy, szeretném Zsuzsinál elvégezni a manuálterápiás képzését, úgy érzem, sokat fogok ott tanulni. A jóga az egyik olyan dolog az életemben, amiben igazán örömömet lelem. Az utóbbi időben intenzíven volt lehetőségem foglalkozni a Kumite-vel és a saját testsúlyos edzéssel, sokat fejlődtem és sok technikát, edzési módszert átgondoltam, a következő bejegyzésben erről fogok írni.

Ezúton kívánok minden olvasómnak, tanítványomnak és az EBMAS világszervezet minden tagjának kellemes karácsonyi ünnepeket és boldog új évet!


Alig várom, hogy újra a tanítványaim körében lehessek, nagyon hiányoztok!

Kedves Tanítványok, Kedves Olvasók!

A 2023-as év rendhagyóra sikerült, több szempontból nézve. Az év eleje egy téli edzőtáborral indult a Börzsönyben, mely az elmúlt 6 évben már hagyománnyá vált. (2016-ban volt az első, de a Covid miatt egy év kimaradt).

A tavaszi tagfelvételnél megnövekedett létszámot és az évek óta kialakult átlag létszámot sikerült megtartani. Örülök, hogy hosszú évek kitartó munkájával sikerült egy ilyen stabil és erős sportszervezetet felépíteni. A jövőben is ezt a színvonalat és szakmai precizitást szeretném folytatni, továbbfejleszteni, valamint kiszélesíteni a spektrumot.

A 2023-as év rendkívül zűrös volt számomra, ha lehet ilyet mondani, életem egyik legnehezebb éve volt, viszont amennyi időm, lelki erőm és fókuszom volt rá, a Calisthenics-et és a jógát kiemelt módon fejlesztettem a Wing Tsun Kuen mellett.

A YogaFlow-ból egy képzést is sikeresen elvégeztem, hála érte Czvikli Zsuzsinak!